This website shuts down on the 31st of August 2017, after which it will no longer be available.
Login or register

Kunstgeschiedenis (Europa: -1000 tot heden)

Print this page

Voor het vak Beeldende Vorming aan de PABO Almere heb ik de opdracht gekregen om met behulp van minimaal 20 afbeeldingen minstens 15 stijlperiodes te markeren.

 

In de tijdbalk staat bij elke afbeelding (in volgorde van boven naar beneden): de naam van het kunstwerk, met daarachter tussen haakjes de periode in de kunst, de tijd wanneer het gemaakt is, de naam van de kunstenaar, de locatie waar het kunstwerk zich bevindt en drie belangrijke beeldaspecten.
Door op de afbeelding te klikken verschijnt onder de tijdbalk extra informatie over het kunstwerk en/of de kunstenaar (veelal aangevuld met extra beeldmateriaal).
Onderin de tijdbalk staan de periodes. Door hierop te klikken verschijnt onder de tijdbalk informatie daarover (wederom veelal voorzien van extra beeldmateriaal).

 

Graag wil ik even aangeven dat de genoemde periodes hier met een keiharde datum ingevoerd zijn, maar in werkelijkheid natuurlijk niet van het ene op het andere moment ontstonden en verdwenen. De topjaren zijn korter dan de gehele periode en per land/streek kan de tijd van zo'n periode verschillen. Over de exacte jaartallen verschillen de diverse bronnen dan ook. Maar de informatie hier geeft zeker een meer dan globaal beeld.

 

Bij de hedendaagse stromingen is ook veel tegenstrijdige informatie te vinden. De ene keer hoort een kunstwerk bij de ene stroming, dan weer bij de andere. Meerdere belangrijke bronnen spreken elkaar hierin soms tegen.

 

Belangrijkste literatuur en bron voor illustraties: Wikipedia, Kunstkennis.nl, Kunstbus.nl, Artcyclopedia.com en Arts-wallpapers.com. Verder is er gebruik gemaakt van heel veel EIGEN fotowerk.

 

Veel plezier,

Anoek Broens


 
This timeline
Kunstgeschiedenis (Europa: -1000 tot heden)
anoekbroens
Rating:
Views: 403134
Search timeline

Advanced search...

 

© TimeRime bv 2015
Developed by:
internet agency hoppinger